Selecteer een pagina

Off Season Update! Het seizoen is voorbij. Een mooi seizoen met veel mooie (top)sportprestaties! Tijd om even terug te blikken op de laatste wedstrijden!

Als laatste eredivisiewedstrijd was er een afsluitende Teamrelay in Almere:

Als voorprogramma van de Eredivisie Finale, stond ook voor het Jeugd- en Junioren Circuit een Team Relay op het programma. Voor TRICAN mochten jeugdleden Maud Oudeman, Kai van den Brink, Puck Oudeman en Niels van Lanen al vroeg van start. Allemaal legden ze in estafettevorm de volgende afstanden af; 380m zwemmen, 7km fietsen en 2km lopen (dwars door een winkelcentrum en het Stadhuis). Ze behaalden een prachtige 2e plaats tussen een veld vol met junioren. Wat hebben ze het ontzettend goed gedaan……en wat hebben ze genoten!! Ze zijn allemaal gebleven om de boys van de Eredivisie aan te moedigen, met de Teamspirit zit het dus wel goed!!

‘s Middags was het de beurt aan de TRICAN kanonnen, tevens de seizoensafsluiting van de Eredivisie Teamcompetitie. Met ook hier de Teamrelay op het programma, over dezelfde afstanden als de jeugd. Aan de start stonden Frank Heestermans, Lars van der Knaap, Thomas Cremers en Donald Hillebregt, met als inzet, naast een goede daguitslag, het verbeteren van de huidige 5e plaats in het tussenklassement.

Alle 4 mannen hebben laten zien dat de strijd pas echt gestreden is tot na het passeren van de finish. Ze hebben zich knap terug geknokt vanaf een 10e plek en finishten op een waanzinnige 2e plaats. Wat een ontlading, wat een spanning en wat een teamprestatie!
Overall betekende deze uitslag dat we in de Eredivisie als 3e zijn geëindigd dit seizoen, een prestatie van formaat. Wij zijn hartstikke trots op alle atleten! Na een lange triathlondag in het vlakke, winderige doch zonnige Almere, was dit een dag om als sportliefhebber in te lijsten. Een basketballer van wereldklasse zei ooit:
“one man can be a crucial ingredient for the team, but one man cannot make a team”

Een kleine maand later was er toen nog voor onze duathlontoppers, en ook enkele triatleten, het NK duathlon:

Zondag 7 oktober stond zowel voor de jeugd als de elite het NK Run Bike Run op de agenda. 9 TRICAN atleten vonden we hierbij terug op de startlijst. Als eerste mochten onze jeugdleden van start, eerst Kai van den Brink, Mick Schussel en Niels van Lanen bij de jongens en 2 minuten later Maud Oudeman bij de meisjes. Het werd een spannende race waarbij Niels zich als 1e bij het finishlint meldde en zich dus Nederlands Kampioen mag noemen. Kai werd 7e en Mick 9e. Maud werd, mede door een sterk fietsonderdeel, knap 5e bij de meisjes.

Deze wedstrijd was tevens het sluitstuk van het Jeugd- en Junioren Circuit 2018. Niels werd hierbij de overall winnaar in de categorie Jeugd, Kai eindigde met een knappe 3e plaats ook op het podium. Tenslotte de huldiging van het verenigingsklassement. Hierbij bleken onze jongste TRICAN VISMA kanjers: Kai, Maud, Mick, Niels en Puck op een prachtige 3e plaats te zijn geëindigd.

‘s Middags was het de beurt aan de elite atleten. Aan de start stonden voor TRICAN Niels te Pas, Thijs Wiggers, Thomas Cremers en Wesley Mols. Wesley debuteerde hierbij in onze teamkleding, super!
Na een sterkte 1e run van alle atleten, moesten zij tijdens het fietsen hun meerdere erkennen in een aantal hardrijders. Qua tijd was dit niet meer dicht te lopen in de 2e run,  waardoor een top 3 positie buiten zicht bleef. Toch een prachtig resultaat met voor TRICAN liefst 4 atleten in de top 15!

Na die races is voor veel atleten hun off season ingegaan. Even wat minder trainen, maar stiekem ook al heel snel weer wel hard trainen in de aanloop van volgend seizoen! Dus op naar 2019 om er weer een fantastisch jaar van te maken!