Selecteer een pagina

Soms zijn er van die wedstrijden die moeilijk op papier vast te leggen zijn. Dit was zo’n dag op het NK Sprinttriathlon in Rotterdam.

Niels van Lanen is knap Nederlands Kampioen geworden in de categorie Jeugd! Na het zwemmen fietsen en lopen kwam hij als eerste met een big smile over de finish. Na de titel bij de crossduathlon dus nu ook de titel bij de sprinttriathlon. Geweldig! Kai van de Brink werd 4e en Mick Schussel 8e.

Bij de meisjes Jeugd stonden Maud en Puck Oudeman aan de start. Maud eindigde verrassend 9e in haar categorie en Puck, de allerjongste van vandaag, heeft mogen en kunnen proeven aan het Nederlandse niveau jeugd voor de komende jaren, waar zij nog 3 jaar in deze categorie mee mag draaien.

Daarna was het de beurt aan de junioren en hun NK, met Niek Heldoorn en Lars van der Knaap aan de start.
Niek heeft zijn NK titel kunnen prolongeren, met heel veel overmacht. Zijn focus in combinatie met ontspanning maakte indruk en ook zijn fenomenale wissels.
Lars eindigde als 5e na een solide race en is een prima klassering!

Eind van de middag was het tijd voor de elite met Youri Keulen en Thomas Cremers aan de start.
Het was spectaculair, het ging hard en de plaatsen 2 t/m 5 waren tot de laatste loopronde niet zeker.
Na een waanzinnige overtuigende en gefocuste race van Youri kwam hij als 2e over de finish.
Thomas pushte zich in het looponderdeel naar voren, hij vocht zich knap terug en ging als 3e over de streep.

 

 

Begin van de avond na een lange dag stond de teamrelay (estafette) op het menu; 4 teamleden die ieder 200m zwemmen, 5km fietsen, 1,5km lopen. Maud, Kai, Puck, Niels startten in een team.
Wat een teamspirit, wat een support, wat een inzet van de kids Ze hebben zich knap staande gehouden in een veld met junioren en senioren!

Speciale dank namens ons team gaat vandaag uit naar beide speaker heren; Ruud de Haan en Arjan Schilder. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat praten zij een dag vol met kennis, support, wetenswaardigheden, humor, continu met aandacht in het veld, diep diep respect hiervoor! Dank Heren!