Selecteer een pagina

TriCan was ook in de tweede wedstrijd het sterkste team in een veld dat erg dicht bij elkaar zat. In de eerste run domineerde TriCan na een goede start: vier van de eerste vijf waren lid van TriCan. Glen Laurens van CDTG zat daar nog tussen. Direct daarachter een lang lint met lopers aangevoerd door oa. Wesley Mols, Joep Stap en Ciprian Balanescu.

Het fietsonderdeel, waar al na een ronde een flink peloton ontstond, leek een herhaling te worden van het jaar ervoor: weinig actie en vooral wachten op het relatief lange afsluitende onderdeel. Daan de Groot, hoewel niet bekend om zijn splijtende demarrages, had een ander plan. Hij nam het initiatief en ging op avontuur. Hij kreeg twee medevluchters: Robert de Korte, de überbiker van EDOsports en het talent Thomas Cremers van Trican. De Groot beschikte over goede fietsbenen en nam de andere twee op sleeptouw. Daarachter werd ondanks overtal van bijvoorbeeld Triteam Groningen niet sterk samengewerkt. Daarnaast zorgde Yennick Wolthuizen voor zijn ontsnapte teammaat door regelmatig te vertragen op kop. De kopgroep bleef weg en kon als eerste beginnen aan de vijf kilometer ‘crossen’.

Het peleton kwam binnen en er werd druk gewisseld. Thijs Wiggers was de snelste in de wissel en Wesley Mols de langzaamste. Maar eenmaal op zijn hardloopschoenen stond er geen maat op Wesley Mols. Na de eerste van twee ronden was Mols opgeschoven tot plek twee en ging de strijd nog tussen hem en Dennis Licht. In de laatste ronde kon hij een voorsprong nemen en zijn eerste winst in een Run-Bike-Run boeken. Dennis Licht, net geen debutant meer, leverde een sterke prestatie en finishte tweede. Glen Laurens completeerde het individuele podium. Daarachter liet Joep Staps een solide run zien voor positie vier. Coen Smiers was net als vorig jaar het snelste teamlid van Hellas net achter Staps. Daan de Groot, smaakmaker op de fiets, pakte als tweede teamlid voor Hellas punten op plek negen. Yennick Wolthuizen zorgde met een dertiende plek voor voldoende punten om als team de tweede plek te behalen voor Team Run2Day, dat met slechts drie atleten, Wesley Mols, Coen de Wit en Hendrik Venema startte. Voor Team Run2Day een evenaring van het beste resultaat in Hoogerheide vorig jaar.