Selecteer een pagina

Het NK Sprint in Veenendaal belooft zoals ieder jaar weer een strijd te zijn! Het NK zou eerst plaatsvinden in Rotterdam, maar door blauwalg moest deze verplaats worden. Het vertrouwde Veenendaal wat al meerdere malen het NK Sprint heeft georganiseerd mocht dit jaar daarom weer dit spannende schouwspel weer organiseren. Aan het NK deden voor Davilex Niek Heldoorn, Davy Heijsteeg, Donald Hillebregt, Thomas Cremers, Bram Koppenaal en Stefan Timmermans(open-serie) mee.

Van te voren was al bekend dat een aantal top atleten niet aanwezig zouden zijn. De ogen waren vooral gericht op onze Davilex atleten Niek en Donald als favorieten voor de titel. Na een goed zwemonderdeel kwam Donald als 2e het water uit, Stefan, Bram en Niek volgde op gepaste afstand in de tweede groep. Thomas en Davy volgde in de daarop achtervolgende groepen.

Tijdens het fietsen kwam het vooraan al gauw samen waardoor een grote groep ontstond met daarin Donald, Niek, Bram en Stefan. De groep daarachter zat Davy en werd achtervolgd door de groep van Thomas. Het ging dus op een loop wedstrijd aankomen voor de favorieten. Door een super snelle wissel was Niek Heldoorn als eerste de wissel uit gevolgd door vele hongerige atleten. Donald kon hier snel aanklampen maar moest helaas later in de race Niek laten gaan, hij kon hier niet bij blijven. Hierdoor kon Niek naar zijn NK titel rennen en een 3e plaats in het Eredivisie klassement. Donald werd uiteindelijk 2e op het NK en 7e in de Eredivisie.

Bram Koppenaal volgde op met de 11e plek op het NK en 16e in de Eredivisie, Thomas Cremers had het zwaar met de jetlag nog in het lichaam na een mooi WK duathlon en werdt 44e in de Eredivisie en 32e op het NK. Gevolgd door Davy Heijsteeg op de 33e en 45e plaats. Als slot kwam Stefan Timmermans als 44e over streep voor het NK klassement.

Na de race bleek nog veel onduidelijkheid over twee uitgedeelde kaarten door de Jury voor Squadra, hierdoor was lang de einduitslag onbekend. Davilex viel uiteindelijk net van het podium met de 4e plaats. Hierdoor komt Davilex op een gedeelde 3e plek uit in het klassement met nog één wedstrijd te gaan! Almere is het podium voor de laatste Team-Relay voor het seizoen!