Selecteer een pagina

Thomas Cremers, één van de meest belovende junioren van Nederland werd 3e op het WK duathlon in Penticton(Canada). De duathlon (Run-Bike-Run) ging over een afstand van 5-20-2,5 km. Op deze afstand begon Thomas met de voorste mannen aan het fiets onderdeel, echter door een schakelfout vloog de ketting eraf. Hierna kon hij achtervolging inzetten en gelukkig weer aansluiten bij de kopgroep. Hier was helaas de snelste man van de dag al gevlogen. Hieronder het Race verslag door de ogen van Thomas zelf: Wat een race gisteren! In de kopgroep met lopen en vervolgens het zware maar mooie fietsparcours op! Na een niet hele snelle 1e wissel vrij snel weer aangesloten. Op de 1e klim (na nog geen kilometer) me ketting eraf! Vervolgens geprobeerd hem er op te schakelen maar dit ging niet meer. Toen toch van de fiets om hem erop te leggen. De groep was ondertussen natuurlijk allang weg. Kort gingen er Quarteira en Holten senario’s door me heen. Eenmaal weer op de fiets zag ik ze in de verte af en toe rijden. In de laatste ronde zat ik weer in kopgroep! Toen bleek dat de Brit (waarmee ik al kort gesproken had over samenwerking)al weg was gereden. Helaas.

Ik heb in de kopgroep zelf nog pogingen gedaan om weg te rijden! Uiteindelijk lukte dit op het technische stuk vanuit de afdaling een bocht in. Met ongeveer 8sec voorsprong de wissel in. De Brit was nog steeds ver voor. In de slotrun kreeg ik toch al snel gezelschap van 2 andere atleten. 1 atleet moest ik na aardig wat pushen toch laten gaan. De andere atleet kwam mij ook voorbij in de beginfase van de slotrun. Ik wist continu aan te klampen! “IK GA GEEN 4E WORDEN”. Met nog een kilometer te gaan voelde ik me zoals altijd het best in de slotrun. Ik ben schuin achter hem blijven lopen met de tactiek te wachten en mezelf op te laden voor het laatste stuk. Ik voelde dat ik sterker was. 100/200m voor het einde kwam er best hard overheen en zo werdt ik 3e! Dit WK was een super vette ervaring met als hoogte punt de bronze plak. Dit was in deze race dan ook het hoogst haalbare.
Davilex is super trots op deze wereldse prestatie van onze atleet Thomas Cremers!